In de Media

Zaterdag 24 juni 2017 heeft Cynthia Chua als vertegenwoordiger van de Chinese School Hoofddorp meegedaan aan een zangwedstrijd voor overseas Chinese in het vorig jaar geopende Chinees Cultuurcentrum in Den Haag. In deze wedstrijd, in twee categorieën 12-17 en ouder dan 18, streden een 37 deelnemers voor de hoogste plek.Alleen de twee finalisten mogen in augustus in de finale in het National Aquatics Center, ook bekend als Water Cube, in Beijing aantreden. De voorselectie was door de jury al eerder gemaakt doordat je de aanmelding al eerder moest doen, dit door het inzenden van een presentatie van jezelf (tekst) en het Chinese zangnummer op video te zetten.De jeugdigen waren niet sterk vertegenwoordigd, een 5 kinderen met al direct een afgetekende winnaar.Bij de meer dan 30 volwassenen, de oudste deelnemer was 70, waren er wel al een duidelijk een 8 – 10 deelnemers die bij de winnaars zouden moeten zitten, hieronder dus ook Cynthia!

De spanning was dan ook voelbaar in de zaal, al werd het al met al wel een lange dag en een lange zit. Zeker voor de deelnemers die, op deze warme zaterdag, ook al vroeg in de ochtend aanwezig moesten zijn. Gezien het grote aantal deelnemers en de beperkte zaalcapaciteit waren er al geen kaarten meer beschikbaar dan wat de deelnemers al als eigen groepje mocht meenemen. Met zijn zessen uit Hoofddorp waren wij daar dan toch nog ruim aanwezig om Cynthia aan te moedigen.Helaas niet naar Beijing, niet gewonnen, wel een goed jury commentaar en (bij latere navraag) toch bij de eerste zes geëindigd. Maar het meedoen is belangrijker dan winnen zullen wij hier maar zeggen, wel een zeer leuke en spannende ervaring. Wel van belang om te vermelden is dat de deelnemers momenteel niet in China mogen wonen, dus alleen overseas Chinese, maar je hoeft niet via een Chinese school mee te doen. Dus veel deelnemers waren ‘native speakers’. Dat Cynthia, die vanuit thuis geen Chinees spreekt, zich daar dan toch tussen staande weet te houden is meer dan een compliment waard.

Cynthia Chua woont in Hoofddorp en is muziekdocent op de KSH. Ze speelt zo’n 15 instrumenten op professioneel niveau en is daarnaast gespecialiseerd in Electronic Dance Music (EDM). Ze heeft op veel grote podia mogen spelen waaronder de Melkweg, Muziekgebouw aan ’t IJ en Carré, en draait aanstaande editie op Mysteryland 2017. Kortom een muzikale talentvolle jongedame van onze school, waar wij in de toekomst nog wel meer van zullen horen.

http://hcnieuws.nl/deel-je-nieuws-artikel/leerling-chinese-school-hoofddorp-zangwedstrijd-voor-overseas-chinese-den